UMC Utrecht kiest Software voor Dermatologie

Array

Online ketendossier voor multidisclipinaire topzorg aan kinderen met constitutioneel eczeem. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft \’n softwarebedrijf Software geselecteerd voor de realisatie van een online ketendossier voor de afdeling Dermatologie. Dit ketendossier ondersteunt alle betrokken zorgprofessionals bij de behandeling van kinderen met ernstig constitutioneel eczeem en astma (atopiesyndroom) en laat deze kinderen en hun ouders actief participeren in hun zorgtraject. In deze behandeling werkt het UMC Utrecht nauw samen met het Nederlands Astma Centrum Davos, waar een deel van de patientengroep ongeveer zeven weken verblijft. De kwaliteit van de geboden zorg wordt wetenschappelijk onderzocht, waarbij effectmetingen volledig geïntegreerd in het ketendossier beschikbaar zijn. Deze combinatie van zorg en wetenschappelijk onderzoek binnen één ketendossier is uniek.

 

In dit internationale ketendossier:

  • Heeft de patient en diens ouder een actieve rol, doordat tijdens de behandeling gebruik wordt gemaakt van zelfmanagementfunctionaliteit en vragenlijsten, online communicatie met behandelaren en inzage in het dossier.
  • Werken 11 verschillende zorgdisciplines (van dermatoloog tot kinderpsycholoog en verpleegkundige) multidisciplinair samen op basis van patientgebonden dossierinformatie.
  • Vindt online intercollegiale consultatie en overleg plaats tussen deze professionals in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Nederlands Astmacentrum Davos.
  • Wordt de verwijzend kinderarts of dermatoloog op de hoogte gehouden van het zorgtraject.

Afdeling Dermatologie UMC Utrecht

De afdeling Dermatologie en Allergologie van het UMC Utrecht is een toonaangevend expertisecentrum op het gebied van constitutioneel eczeem en voedingsallergie bij kinderen (in het Wilhelmina Kinderziekenhuis) en volwassenen. De afdeling heeft in de achterliggende jaren ervaring opgedaan met e-health toepassingen en is zeer ambitieus op dit gebied. Deze ambitie heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor \’n softwarebedrijf Software, omdat deze onderneming zich volledig richt op software voor ketenzorg, disease management en personal health management. Opschaling is eenvoudig en snel te realiseren door de modelgedreven architectuur van het \’n softwarebedrijf softwareplatform.

Recente artikelen