Richard van Altena krijgt Novartis Pulmonologie Prijs

Array

Richard van Altena, longarts bij de Tuberculose-afdeling van het UMCG Centrum voor Revalidatie, ontving op 31 oktober jl. de Novartis Pulmonologie Prijs 2008. De prijs werd uitgereikt tijdens de wetenschappelijke vergadering van de Nederlandse longartsen in de jaarbeurs te Utrecht.
Jaarlijks kunnen Nederlandse longartsen een collega voordragen voor deze prijs. Een landelijke jury beslist wie uit de genomineerden wordt gekozen. Van Altena krijgt de prijs ‘voor de substantiele bijdrage aan de kwaliteit van de longgeneeskundige zorg in brede zin die hij heeft geleverd.’
De prijs werd uitgereikt tijdens de wetenschappelijke vergadering van de Nederlandse longartsen in de jaarbeurs te Utrecht. Jaarlijks kunnen Nederlandse longartsen een collega voordragen voor deze prijs. Een landelijke jury beslist wie uit de genomineerden wordt gekozen. Van Altena krijgt de prijs ‘voor de substantiele bijdrage aan de kwaliteit van de longgeneeskundige zorg in brede zin die hij heeft geleverd.’ Deze keer werd apart de samenwerking in het Tuberculoseteam benoemd. Van Altena vindt het een eer de prijs te ontvangen. Hij ziet het als een blijk van erkenning en waardering voor het hele Tuberculoseteam.


Bron: UMCG

Recente artikelen