CO2 meter om het binnenmilieu te verbeteren

Array

Meer en meer worden we ons bewust van een slecht binnenmilieu. Onderzoeken naar luchtkwaliteit, door  instanties als het GGD, het Ministerie van VROM en instituut TNO, maken ons ervan bewust dat gezondheid, welzijn, school- en arbeidprestaties vaak onbewust onder druk staan.

Vooral in ruimten waar veel mensen samenkomen, zoals kantoren, kinderdagverblijven, scholen, verzorgingscentra en vergaderzalen, is het erg belangrijk dat er goed geventileerd wordt. Door goed te ventileren reduceert u namelijk het CO2-niveau, dat in negatieve zin uw gezondheid en welzijn beïnvloedt.


Het CO2-niveau geldt als erkende parameter voor de binnenluchtkwaliteit en is vaak de onverwachte oorzaak van veel gezondheidsklachten. Een beperkte frisheid van de lucht verhoogt de kans op:

  • Hoofdpijn
  • Allergieen
  • Middenoorontsteking
  • Droge ogen
  • Prikkelende keel
  • Luchtwegen infecties
  • Astma
  • Longontsteking
  • Concentratieverlies
  • Hersenvliesontsteking

Op de website: www.co2-meter.com staat meer informatie van het gebruik van een CO2 meter.

Een paar voordelen van CO2-Meter gebruik:

  • Verminderde kans op gezondheidsklachten (te hoog CO2-niveau verhoogt kans op astma, luchtwegen infecties, hoofdpijn, allergieen e.a. klachten)
  • Ziekteverzuim reducerend (uit onderzoek is bekend dat 20% van het ziekteverzuim gerelateerd is aan het binnenmilieu)
  • Energiezuining (pas ventileren wanneer dit gewenst is)
  • Productiviteit (binnenmilieu specialisten hebben onderzocht dat in gebouwen met een goed binnenklimaat (en weinig klachten) de productiviteit gemiddeld 10-15% hoger ligt.


De aanwezigheid van mensen, maar ook computers, printers en andere apparaten leidt tot binnenluchtverontreiniging, dat zich uit in te hoge PPM CO2-waarden (PPM = parts per million). Niet alleen blijkt een slecht binnenmilieu schadelijk te zijn voor ieders gezondheid, maar ook productiviteit, concentratie en ziekteverzuim leidt onder deze sluimerende vijand. Onderzoek toonde aan dat de leerresultaten van kinderen, afhankelijk van het vak, met maarliefst 5-19% afnamen bij te hoge CO2-waarden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "CO2 meter om het binnenmilieu te verbeteren"

  1. Prodina Cilinders BV

    Ik heb een prettige ervaring met het bedrijf Aktivia voor wat betreft CO2-Meters. Via http://www.co2-meter.com heb ik voor ons bedrijf (en het kinderdagverblijf dat we gebruiken) een CO2-meter geregeld. Snelle levering, behulpzaam en prima product.

  2. Ik wil niet bijdehand doen maar ik zou de titel in ieder geval veranderen. [Binnenmilieu]Komt meteen wat beter over.

Comments are closed.

Recente artikelen