NZA onderzoekt DSW-belang in Vlietland ziekenhuis

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) onderzoekt de oprichting van een coöperatie waardoor zorgverzekeraar DSW mede-eigenaar wordt van het Vlietland Ziekenhuis. Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) onderzoekt de Vlietland-contructie.

De NZA wil bezien of door de oprichting van de coöperatie ‘aanmerkelijke marktmacht’ ontstaat. Dat is het geval als één partij meer dan 55% van de markt in handen krijgt. Dat hoeft nog geen probleem te zijn, zolang de dominante partij geen misbruik maakt van zijn postitie. Dat zou het geval kunnen zijn als DSW het Schiedamse ziekenhuis bevoordeelt in contractafspraken door te hoge tarieven te betalen. Dit zou het klantbelang schaden, zo meldt de nieuwsbrief Zorgvisie.

Ook de kartelautoriteit onderzoekt of de coöperatie niet in strijd handelt met de mededingingswet door de concurrentie in de regio te belemmeren. De NMA heeft nog geen fusieverzoek ontvangen; er is wel een meldingsplicht omdat partijen boven de omzetdrempel van € 55 mln komen.

Bron: AMweb
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen