Ziekenhuis Genk wil ’total bodyscan’ niet uitvoeren voor Royal Hospitals

Array

Het Genkse Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) zal de ’total bodyscan’ die door de internationale medische organisatie Royal Hospitals wordt aangeboden, niet gebruiken. Dat schrijft de krant ‘Het Belang van Limburg’. De directie van het ziekenhuis vindt het niet kunnen dat enkele artsen van het ziekenhuis zonder haar medeweten geexperimenteerd hebben met de scans.
Het ZOL was door Royal Hospitals gevraagd als eerste in Belgie de preventieve bodyscans uit te voeren. “Volgens Royal Hospitals beschikken wij over de juiste apparatuur en knowhow”, zegt Hubert Vandeput, medisch directeur van het ZOL in het Belang. “Maar wij hebben de gesprekken opgeschort omdat enkele van onze artsen – bij wijze van experiment – zo’n scan bij zes patienten hebben laten uitvoeren. We hebben intern via een mail laten weten dat die experimenten wat ons betreft niet langer kunnen.”

Bron: Medinews

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen