Oracle Health Insurance-applicaties ondersteunt CVZ bij uitvoeren regelingen

Array

Oracle maakt bekend dat het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft gekozen voor Oracle Health Insurance Back Office. Deze standaard-applicatie voor zorgverzekeraars ondersteunt de organisatie bij het uitvoeren van regelingen rondom bijzondere groepen zoals illegalen en gemoedsbezwaarden. Daarnaast heeft het CVZ gekozen voor Oracle Database, Oracle Real Application Clusters en Oracle Fusion Middleware.


Bijzondere groepen

Het CVZ maakt het mogelijk dat iedereen toegang heeft tot een betaalbaar basispakket dat voorziet in de gezondheidszorg die noodzakelijk is. Daarmee is iedereen van zorg verzekerd. Het CVZ neemt hierbij een onafhankelijke positie in tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patienten(verenigingen). De organisatie is tevens verantwoordelijk voor de uitvoering van regelingen rondom bijzondere groepen. Dit zijn mensen die zich niet kunnen of willen verzekeren, zoals verzekerden in het buitenland, gemoedsbezwaarden en illegalen. Vanaf 2006 verzorgt het CVZ dit al voor verzekerden in het buitenland en gemoedsbezwaarden. Vanaf begin 2009 worden daar artsen en apothekers die zorg verlenen aan illegalen aan toegevoegd.


Het CVZ ging op zoek naar een nieuwe standaard-applicatie omdat het niet mogelijk was in de bestaande applicaties alle noodzakelijk informatie voor de uitvoering van regelingen rondom bijzondere groepen vast te leggen. Bij de keuze voor een nieuwe applicatie is vooral gekeken naar functionaliteit, standaardisatie, flexibiliteit en toekomstvastheid. Na een uitgebreid selectieproces is de keuze gevallen op Oracle Health Insurance Back Office (OHI Back Office). Doorslaggevend voor de keuze waren de uitgebreide configuratiemogelijkheden en de korte doorlooptijd voor de implementatie van OHI Back Office.


“Het CVZ heeft voor Oracle Health Insurance Back Office gekozen omdat Oracle de leverancier is die aan al onze eisen kan voldoen én die bovendien onze uitdagende implementatie-ambitie kan realiseren’, zegt Mark Schadé, Programmadirecteur Uitvoeringstaken van het CVZ.


Nieuwe omgeving gefaseerd ingevoerd

OHI Back Office maakt onderdeel uit van het project PISA (Project Implementatie Standaard Applicaties) en wordt gefaseerd geïmplementeerd in nauwe samenwerking met consultants van Oracle. Begin 2009 is een vereenvoudigde versie voor de administratie van betalingen voor geleverde zorg aan illegalen beschikbaar. De complete versie daarvan en de administratie van gemoedsbezwaarden gaat medio 2009 live. Administratie van wanbetalers en Nederlanders die in het buitenland wonen staat gepland voor later dit jaar. In een later stadium zullen onverzekerden aan de implementatie worden toegevoegd.


“Het CVZ heeft een bijzondere positie binnen de Nederlandse gezondheidszorg”, zegt Michiel Walsteijn, Senior Director Health Insurance West Europa binnen Oracle. “De keuze van het CVZ voor Oracle Health Insurance-applicaties is voor ons dan ook erg belangrijk. In Nederland zijn we marktleider met OHI Back Office (voorheen Oracle OpenZorg). Deze applicatie is ontwikkeld voor publieke en private zorgverzekeraars, maar blijkt door de hoge mate van flexibiliteit ook te passen bij de administratie van de bijzondere groepen Nederlanders van het CVZ”.

 

Bron: Oracle

 

Recente artikelen