Twitter in de zorg: eerste operatie getwit

Array

Blogger Berci Meskó van ScienceRoll heeft vandaag een leuk artikeltjes over het gebruik van Twitter in de zorg, Twitter is een zogenaamde micro blog, en kan dus ook al communicatie hulpmiddel voor artsen worden gebruikt om even snel een vraag aan je collega’s te stellen. Er zijn een aantal leuke voorbeelden die hij aanhaalt:

Allemaal leuke toepassingen. Ik denk dat Twitter nog wel eens voor een revolutie kan gaan zorgen. Ik denk dat kennis in de zorg, en op andere plaatesen snel wordt ontsloten. Om dit effectief te doen is het gebruik van een Tweetdeck wellicht een mooie tip. Ik Twitter ook en wil graag meer toepassingen weten van het gebruik van Twitter. Ik weet dat Lucien Engelen Twittert. Ik volg ook de Twits van Martijn Hulst. Mdbraber. En nog veel meer. Wie kent nog meer toepassingen in de zorg?


Fout: Contact formulier niet gevonden.



Bron: ScienceRoll

One thought on "Twitter in de zorg: eerste operatie getwit"

  1. Acute Zorgregio Oost

    De kracht van Twitter schuilt voor de zorg in snelle, eenvoudige en informele contacten met professionals binnen en buiten onze landsgrenzen over in het bijzonder Zorg 2.0. Door het gebruik van Twitter deed ik op basis van ervaringen in Cleveland Clinic bijvoorbeeld ideeën op over de implementatie van Zorg 2.0. Ik discussieerde erover met Paul Levi, maar ook met een – gelukkig toenemend- aantal mensen in Nederland die met Zorg 2.0 bezig zijn. (naast @mdbraber ook mensens @martijnhulst en @fackeldeyfinds).

    Wellicht is het goed om eens een lijst aan te leggen van Zorg-gerelateerde twitteraars.

    Over de schrijver van je blogpost Berci (@berci) is nog te melden dat ook hij op ons eerste Zorg 2.0 congres voor Zorgprofessionals zal spreken en in zal gaan op zijn websites cq communities en Second Life for Medicals op 24 maart te Nijmegen aanstaande.

    Informatie hierover is in de loop van de dag te vinden op http://www.azo.nl

Comments are closed.

Recente artikelen