PvdA Rotterdam wil bescherming bedreigde medewerkers Jeugdzorg

Array

geweldDe PvdA-fractie wilt dat bedreigde medewerkers van Bureau Jeugdzorg beter beschermt worden. Zeki Baran heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder.
Onlangs werd bekend dat medewerkers van de jeugdzorg doelwit zijn van haatsites. Op websites als Hyves en YouTube circuleren teksten en filmpjes over jeugdbeschermers die met naam en soms zelfs met privé-fotos over de hekel worden gehaald door boze ouders of jongeren. In sommige gevallen worden de medewerkers van Bureau Jeugdzorg zelfs bedreigd en geïntimideerd.


De medewerkers van Bureau Jeugdzorg vormen een cruciale schakel in de aanpak van jeugd- en gezinsproblematiek. Het is dan ook zeer schadelijk dat juist deze medewerkers bedreigd of geïntimideerd worden, aldus Zeki Baran.
De PvdA-fractie maakt zich dan ook grote zorgen over deze situatie. Zeki Baran wil dat het college actie onderneemt om de medewerkers van Bureau Jeugdzorg te beschermen. Het college moet nu in actie komen. De medewerkers van Bureau Jeugdzorg staan al onder druk, omdat zij zich bezig houden met gezinnen die veel problemen hebben. Dit idiote gedrag kunnen ze er dus niet bij gebruiken.
De PvdA Rotterdam wil dat medewerkers van Bureau Jeugdzorg en heel veel andere mensen die zich iedere dag weer inzetten om onze stad mooi, veilig en sociaal te houden, kunnen rekenen op steun van de overheid. Zij moeten weten dat zij hun werk zo veilig mogelijk kunnen doen, vindt Zeki Baran.
Zeki Baran gaat de situatie ook aankaarten bij de stadsregio Rotterdam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen