Staatssecretaris Bussemaker opent expositie ‘Zoevende Zusters’

Array

bussemakerStaatssecretaris dr. M. Bussemaker (Volksgezondheid) opent donderdag 29 januari de expositie Zoevende Zusters bij het Florence Nightingale Instituut te Zetten. Het is het startsein voor een 5-jarig project in het teken van de geschiedenis en de toekomst van de zorg thuis.

Actueel en interessant
De expositie Zoevende zusters gaat over verleden en heden van de zorg thuis. Zorg thuis omvat thuiszorg, gezin- en kraamzorg, gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Rode draad zijn de waarden die de zorg altijd hebben gekenmerkt en nog steeds kenmerken: persoonlijk, direct contact. De expositie is gekoppeld aan een educatief programma voor scholieren en studenten. Ook verschijnt er een boek bij de expositie ‘Zorg thuis: toen, nu en straks’.


Een blikvanger van het project wordt YourWorkplace.nl. In een speciaal aan het Instituut aangebouwde ‘zorgunit’ komt een werkplaats waarin bezoekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van domotica, telezorg, robottechnologie en andere technische snufjes kunnen beleven. Bij de opening is al een voorproefje te zien.

Florence Nightingale Instituut
Het Florence Nightingale Instituut is hét kenniscentrum voor de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Het onderzoekt, verzamelt en stimuleert kennisoverdracht en kennisuitwisseling. Het verleden als fundament van de verpleegkundige en verzorgende beroepspraktijk, nu en in de toekomst. Enerzijds als beroepsorientatie voor scholieren en de beroepsverdieping van verpleegkundigen en verzorgenden. Anderzijds voor het vergroten en ordenen van kennis door bevorderen van historisch onderzoek, en de zorg voor behoud, beheer, documentatie en expositie van het verpleegkundig en verzorgend cultureel erfgoed.

Het Florence Nightingale Instituut is gevestigd in het Witte Huis te Zetten, goed bereikbaar vanuit heel Nederland via de A15. Het Witte Huis ligt op loopafstand van treinstation Zetten-Andelst.
Zonder afspraak is het Instituut geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Andere dagen op afspraak (voor groepen).

Florence Nightingale Instituut, Stationsstraat 27, 6671 AW Zetten (Gelderland)
www.fni.nl
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen