Advocaten in actie tegen NZa-kostenonderzoek

Array

huisarts3Op de NZa-discussielijst van HuisartsVandaag, een platform voor deelnemers aan het verplichte NZa-kostenonderzoek, is het initiatief geboren om juridische stappen te ondernemen richting de NZa. Hierbij wordt de inhoud, de opzet en de uitvoering van het onderzoek aan de kaak gesteld.

Namens de deelnemers die zich bij de NZa-Projectgroep hebben aangemeld (inmiddels 74 huisartsen), heeft advocatenkantoor Leijnse Artz uit Rotterdam de zaken behartigd. Het initiatief van de NZa-Projectgroep wordt nu door circa 200 collega-sympathisanten ondersteund.

Inmiddels is het verzoek van de advocaten om opschorting van de inleveringstermijn van de verzamelde praktijkgegevens, afgewezen. Ook het verzoek om overleg met de NZa over aanpassing van de onderzoeksvragen, is niet gehonoreerd. De NZa-Projectgroep zal zich in overleg met deelnemers en advocaten, beraden op eventuele volgende stappen. Het is een ieder duidelijk dat het ondeugdelijke kostenonderzoek niet zal leiden tot valide gegevens op grond waarvan de NZa meent de tarieven van de huisartsen te kunnen bijstellen.

Devrijehuisarts.org

Luis in de pels van de Nederlandse gezondheidsautoriteiten

Recente artikelen