D66 stelt kamervragen over terminale thuiszorg

d66Kunt u bevestigen dat het intraveneus toedieningsysteem, gebruikt bij terminale thuiszorg, voortaan bekostigd moet worden uit de verscheidene DBC’s voor kankerpatienten, zonder dat DBC’s hiervoor zijn verhoogd?


Op welke wijze zal deze thuiszorgtechnologie bekostigd worden voor andere dan oncologische patienten, namelijk cardiologische en eerstelijnszorg patienten, nu het intraveneus toedieningsysteem is geschrapt uit de AWBZ?


Dit zijn twee van de vijf vragen die de Tweede-Kamerfractie van D66 heeft gesteld aan de regering naar aanleiding van het bericht Terminale Thuiszorg wankeltin de PH Nieuwsbrief van de vorige week.

Een vooraanstaand D66 partijlid op hoge leeftijd las dit verschrikkelijke nieuws en verzocht de fractie om vragen te stellen.  Aldus gebeurde.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen