Gastcollege staatssecretaris Jet Bussemaker

Array

Foto: Joop Reeken

Op maandag 2 februari verzorgt Jet Bussemaker, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een gastcollege aan de Universiteit Twente. In haar college zal ze ingaan op diverse ethische dilemma’s in de gezondheidszorg.

Sinds 2007 is dr. Jet Bussemaker staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het vierde kabinet Balkenende. Uitgangspunt bij haar beleid is minder management en meer handen aan het bed. Afgelopen jaar was de staatsecretaris uitgebreid in het nieuws rondom de selectie van embryo’s bij vrouwen met een zeer ernstige vorm van borstkanker.

Bussemaker studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1993 promoveerde ze aan diezelfde universiteit op het proefschrift ‘Betwiste zelfstandigheid, individualisering, sekse en verzorgingsstaat.’ Daarna was ze ondermeer beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken en onderzoeker en docent aan de UvA en de VU. Vanaf 1998 zat ze namens de PvdA in de Tweede Kamer.

Gastcollege

Het gastcollege vindt plaats op maandag 2 februari van 17.00 tot 18.00 uur in collegezaal 4 van het gebouw Spiegel op de Universiteit Twente. Na afloop is er gelegenheid voor discussie en een drankje. De discussieleider is prof. dr. Kees Aarts, hoogleraar politicologie aan de Universiteit Twente. Het gastcollege is specifiek gericht op studenten, maar is voor iedereen toegankelijk. De middag wordt georganiseerd door Sirius, studievereniging van de opleidingen Bestuurskunde, European Studies en Gezondheidswetenschappen, en de vakgroep Politicologie en Onderzoeksmethoden van de faculteit Management en Bestuur.

Foto: Joop Reeken

Recente artikelen