Gezondheidsfestival vindt plaats op 13 en 14 juni

Array

kinderenDe Nederlandse kinderen zijn gezond. Dat was niet altijd zo. In de 19e eeuw stierf één op de twee kinderen binnen een jaar. Om te vieren dat onze kinderen zo gezond zijn, vindt op het Domplein van Utrecht op zaterdag 13 en zondag 14 juni een gezondheidsfestival plaats.

Het wordt een groot vaccinatiefeest, waarin verbindingen tussen toen en nu worden gelegd. Er wordt een Wilhelmina Beren Ziekenhuis ingericht waar kinderen hun zieke beer kunnen brengen. Koren zingen ouderwetse weeshuiskinderliedjes. Er worden volop ouderwetse kinderspelletjes gehinkeld, gehoepeld en gereden.

De voorbereiding van het festival berust bij verpleegkundige en directeur Wil van der Mark.  Ondergetekende is voorzitter van het bestuur van de stichting die het festival organiseert.  Het bestuur heeft vier redenen om dit festival te organiseren:

1. Het bevorderen van het besef bij de bevolking dat gezondheid van kinderen NIET vanzelfsprekend is.  Er is eeuwen voor gewerkt.

2. Het uitdragen van het beeld dat werken in de gezondheidszorg ook leuk is. Het is onjuist om gezondheidszorg alleen maar te associeren met gebrek, wachttijden en witte jassen op ziekenhuisterreinen buiten het centrum

3. Utrecht is de hoofdstad van de gezondheidszorg waar gekke dingen zoals zo’n festival kan plaatsvinden

4. Ouders, leerkrachten, jeugdartsen mogen best een keertje genieten van de zegeningen die hun werk oplevert.

Ondergetekende hoopt velen van u te ontmoeten op die zaterdag 13 en zondag 14 juni. Wilt u meedoen aan de voorbereiding van het festival? Stuur een mail naar Wil van der Mark op [email protected]
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen