Organisatie acute thuiszorg is springlevend

Array

thuiszorgMensen met een acute zorgvraag, vaak partners van terminale patienten,  bellen doorgaans naar hun thuiszorginstelling,  waarna er een medewerker komt om hen te helpen.  Ook de opvolging van personenalarmering bij acute vragen behoort tot de acute thuiszorg.
In de provincie Utrecht hadden vier grote thuiszorginstellingen,  te weten Aveant,  Beweging 3.0, Vitras-CMD en Zuwe Zorg allemaal hun eigen organisatie voor acute thuiszorg.  Met als gevolg dat iedere organisatie moest investeren in de kwaliteit en beschikbaarheid van personeel.

De zorgorganisaties hebben nu de krachten gebundeld en samenwerking gezocht met de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).  Hierdoor wordt nu alle acute thuiszorg in de provincie Utrecht in de avond,  nacht en het weekend verzorgd door het nieuwe Acute zorgteam van de RAVU.  Het speciaal opgeleide team rijdt sinds dinsdag 20 januari in gele, acute-zorgauto’s om mensen met een spoedaanvraag te helpen.

Alle betrokkenen bij de thuiszorgtechnologie vierden de start van het Acute Zorgteam op 20 januari in het prachtige trainingscentrum van de RAVU (Mets Center) in Bilthoven.  Wilt u meer weten wat in vakjargon heet GAAF: Gemeenschappelijke Aansturing van Ambulante Functies in de Acute zorg,  lees dan het boek van professor doctor Guus Schrijvers Atlas en scenario’s van Spoedzorg. Daarin schrijven Ravu directeur en arts Jack Versluis en acute-zorgteamleider Ineke de Kam, dat het maar niet lukt met die Utrechtse GAAF.

En nu is het er toch van gekomen. Graag feliciteert ondergetekende de initiatiefnemers met dit acute zorgteam.  Wilt u meer informatie over het Acute Zorgteam Utrecht? Mail dan de genoemde Ineke de Kam [email protected] of ambulance meldkamer directeur John van Engelen op [email protected]
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen