Philadelphia: Troost neemt petitie in ontvangst

Array

philadelphiaVanmiddag om 12.00 uur hebben medewerkers van Philadelphia het resultaat van de actie op www.steunphiladelphia.nl overhandigd aan Bram Troost, de huidige bestuurder van Philadelphia. Een en ander vond onder veel belangstelling plaats in het hoofdkantoor van Philadelphia in Nunspeet. De brief, ondertekend door 2200 medewerkers, zat in een kistje omwikkeld door drie touwen. Troost kon het kistje openen door het touw te ontvlechten en te verwijderen. Voorafgaand aan de overhandiging werd op ludieke wijze ‘Het sprookje van Philadelphia’ verteld. Medewerkers schetsten hoe het de afgelopen jaren mis ging met Philadelphia en spraken de hoop uit dat Troost de wensen uit de brief zal honoreren zodat ‘Philadelphia toch weer lang en gelukkig kan leven’. Troost zei in zijn reactie aangenaam verrast te zijn door de actie www.steunphiladelphia.nl. Volgens Troost is het bemoedigend dat zoveel medewerkers en ook verschillende clienten en ouders hun betrokkenheid hebben getoond door de brief te ondertekenen.
Resultaten www.steunphiladelphia.nl
Troost zei de inhoud van het kistje mee te nemen naar de vergadering van de Raad van Bestuur van Espria, vanmiddag.
Verder zijn binnen Philadelphia nu diverse mensen betrokken bij het opstellen van een vernieuwd herstelplan. Zij kijken naar vorm en aantal regio’s  en naar de gang van zaken in de directe zorgverlening. Ook heeft de huidige directeur a.i., Lucas Vennemann, al gesprekken gevoerd met ondertekenaars van de brief in het hele land. Kortom, de dialoog tussen alle betrokkenen is in volle gang. Wat betreft de onderhandelingen met OR en bonden: partijen wachten het onderzoek af over de cijfers waarop het herstelplan nu gebaseerd is. .

Stichting Philadelphia Zorg
De Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd. Met deze ondersteuning kunnen zij zo zelfstandig mogelijk invulling geven aan hun leven. Het Philadelphia-netwerk bestaat uit ongeveer 800 kleinschalige locaties. Een aantal locaties vormen samen een regio. Dagelijks zetten ongeveer 9.500 medewerkers zich in om ruim 8.200 clienten in de gehandicaptenzorg en 2.800 clienten in de thuiszorg te ondersteunen. Uitgangspunt bij Philadelphia is naast mensen staan. Dus: zoveel mogelijk in de directe omgeving van de client en afgestemd op de individuele ondersteuningsvraag.

Bron:Philadelphia

Recente artikelen