GezondNU: We zijn een land vol schaamte

Array

gezondnuUit een onderzoek onder ruim vijfhonderd Nederlanders blijkt dat we niet gemakkelijker over onze seksuele problemen praten. Ruim een derde van hen heeft er grote moeite mee. Bijna de helft van de Nederlandse mannen ziet er erg tegenop erectiestoornissen of andere problemen met hun libido bij de huisarts aan de orde te stellen. GezondNU-onderzocht het! Vooral jongeren en hoogopgeleiden gaan met lood in hun schoenen naar de medicus. Seksuele problemen tasten hun aanzien en gevoel van eigenwaarde aan.
De ondervraagden beschouwen niet-seksuele problemen als overgewicht, zweetvoeten en psychische klachten veel minder als genante onderwerpen.
Lees hier het complete onderzoek.

robert-mol-emaildokterIn 2006 voorspelde al dat dat mannen met erectieproblemen in het schemercircuit terecht zouden komen. En dit onderzoek toont in elk geval aan dat we niet naar onze eigen huisarts gaan met dit soort klachten. De politiek heeft deze ZEER BELANGRIJKE functie van de INTERNETDOKTER duidelijk over het hoofd gezien. Internetdokters mogen van de Tweede Kamer geen medicatie meer via het net mogen voorschrijven aan patienten die ze niet eerder hebben gezien, of waarvan ze geen inzage hebben in het medisch dossier. Ook mogen ze geen consult meer in rekening brengen bij patienten die ze niet eerder hebben gezien.

Mannen met erectieproblemen zoeken eerder het internet op dan hun eigen huisarts, dit zegt Robert Mol, huisarts in Capelle aan den IJssel en de meeste bekende emaildokter van Nederland. Reden: zij schamen zich. Internetdokters zijn betrouwbaar en zijn laaglaagdrempeliger. Ze werken met strenge richtlijnen en zijn erkend door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Geneeskunde (KNMG). Ze hebben een vast consult en leveren hun medicijnen via de erkende apotheek.

Volgens een rapport van het RIVM is de kans groot dat mannen met erectieproblemen die hun medicatie via andere kanalen dan de apotheek betrekken, te maken krijgen met een vervalsing.

Recente artikelen