Snelle behandeling dankzij one stop avondpoli UMC St Radboud

Array

injectie1De afdeling Heelkunde van het UMC St Radboud breidt haar dienstverlening uit met een one stop avondpoli voor ingrepen aan spataderen, galblaas en liesbreuken. De one stop poli biedt patienten de mogelijkheid om de gehele voorbereiding voor de ingreep op een avond te doorlopen. Men spreekt achtereenvolgens een medisch specialist, anesthesioloog en verpleegkundige, om vervolgens gegarandeerd binnen tien dagen geopereerd te worden.

Het UMC St Radboud kan haar patienten niet alleen bij complexe ingrepen van dienst zijn, Ook voor relatief kleine ingrepen aan spataderen, galblazen en liesbreuken kan men uitstekend terecht bij het ziekenhuis. Aan dat laatste blijkt een toenemende behoefte te zijn. De introductie van de avondpoli, die de komende maanden als pilot start, sluit volledig aan bij deze behoefte.

De avondpoli biedt mensen de gelegenheid om na hun werk langs te komen en snel geholpen te worden, met de garantie van academische kwaliteit en ervaring. De ingrepen worden verricht door ervaren chirurgen, die speciaal voor de avondpoli vrijgemaakt worden. Zij maken, waar mogelijk, gebruik van de nieuwste technieken en koppelen daar eveneens wetenschappelijk onderzoek aan.

Mensen kunnen zich zowel via een huisarts als rechtstreeks aanmelden voor de avondpoli. Aan de hand van een telefonische vragenlijst wordt bekeken of mensen in aanmerking komen voor deze snelle behandeling. Belangrijkste voorwaarde is vooral dat een patient verder over een goede gezondheid beschikt en geen complexere zorgvraag heeft. In het laatste geval wordt iemand via de reguliere weg behandeld.

Bron: UMCN

Recente artikelen