3500 zeeuwen liepen mee in protestmars tegen sluiting ziekenhuis

Array

ziekenhuis-vlissingenIn Vlissingen hebben 3500 mensen meegelopen in een protesttocht tegen de sluiting van het ziekenhuis. Veel Zeeuwen zijn bang dat ze in geval van nood te lang onderweg zijn. De protestmars is een initiatief van raadslid Wim Hirdes van de Lokale Partij Vlissingen. De groep is zaterdag vanaf het Stadhuisplein naar het park voor het ziekenhuis gelopen.De protestmars is geeindigd met de overhandiging van een petitie. Bij het ziekenhuis zijn uit protest ook 250 zwarte ballonnen opgelaten.

Ziekenhuisdirectie krijgt petitie

Draai het besluit om het ziekenhuis in Vlissingen te sluiten terug en garandeer goede ziekenhuiszorg op Walcheren. Dat staat in de petitie die vandaag is overhandigd aan de ziekenhuisdirectie.Die petitie is op het Stadhuisplein aan de deelnemers van de protestmars voorgelezen. De raad van bestuur van het ziekenhuis wilde tot ongenoegen van de actievoerders de petitie niet op straat in ontvangst nemen. Dat gebeurde achter gesloten deuren.

De raad van bestuur van het ziekenhuis draait het besluit over de geplande fusie van de ziekenhuizen boven de Westerschelde niet terug. Maar er is wel beterschap beloofd. Het ziekenhuis zal voortaan beter communiceren.

Die toezegging kreeg Wim Hirdes, de initiatiefnemer van de protestmars, bij de overhandiging van een petitie aan de ziekenhuisdirectie.

Hirdes zegt vertrouwen te hebben in de toezegging die hij heeft gekregen.

One thought on "3500 zeeuwen liepen mee in protestmars tegen sluiting ziekenhuis"

  1. Fusie afblazen is het beste. Indien er dan toch gefuseerd moet worden, dan dient het centrale hoofdziekenhuis ziekenhuis voor Noord- en Midden-Zeeland in het oosten van de gemeente Middelburg gevestigd te worden en niet in het demografisch decentraal gelegen Goes.
    Middelburg is meest centrale plek van Zeeland. Nergens in Zeeland is de bevolkingsconcentratie zo groot als in de omgeving van de hoofdstad.
    Meer dan 150.000 inwoners (60% van de doelgroep) van Midden-Zeeland, westelijk Noord-Beveland en het westen van Schouwen zijn het snelst in Middelburg.
    Voor de de rest van Schouwen-Duiveland (ca. 20.000 mensen) en Noord-Beveland ( ca. 5.000) blijven dan nog ca. 25.000 mensen over die ook voor Dirksland kunnen kiezen.
    Het hoofdziekenhuis voor de 250.000 inwoners van Midden-Zeeland en Noord-Zeeland (excl. Tholen) met SEH moet daarom in Mortiere of Arnemuiden gevestigd worden. Binnen een staal van ca. 20 km, vanaf Middelburg, wonen ca. 170.000 Zeeuwen: dit is twee derde van de doelgroep.
    Polikliniek/planbare zorg kan dan in, het decentraal gelegen, Goes komen. Ten oosten van Goes wonen per slot van rekening nog geen 35.000 mensen, die als alternatief voor Bergen op Zoom kunnen kiezen.

Comments are closed.

Recente artikelen