Brijder lanceert eerste online behandeling voor gokken in Nederland

Array

gokkenBrijder Verslavingszorg heeft een online programma ontwikkeld om gokkers die willen stoppen of minderen professioneel te helpen. Via www.gokkenondercontrole.nl kunnen gokkers vanaf vandaag zich aanmelden voor het programma. Deelnemers hebben via internet contact met hun coach op de momenten dat het hen uitkomt. Men kan 24 uur per dag inloggen en wisselt dan berichten uit met een persoonlijke coach.

Online hulp 24 uur per dag

Het online programma is bedoeld voor mensen die zeer gemotiveerd zijn om te stoppen of te minderen met gokken. De deelnemer stelt zich met een coach een doel en gaat daar samen met de coach een aantal weken aan werken. Dat gebeurt in eigen tijd, in eigen tempo en in de eigen omgeving. De behandeling begint met het krijgen van inzicht in het gebruik. Wanneer en waar wordt er gegokt? Hoe kan een dag zo worden ingericht dat de behoefte aan gokken minder wordt gevoeld? Stap voor stap gaat de deelnemer richting een leven waar gokken niet meer de overhand heeft. De kosten van deze behandeling worden door de zorgverzekeraars vergoed.


Verschijnselen

Er is sprake van gokverslaving als iemand teveel tijd en teveel geld aan gokken besteedt waardoor relaties, werk of studie worden verwaarloosd. De kansspelen waarbij de eventuele winst direct wordt uitgekeerd, zoals bij fruitautomaten en allerlei loterijen vormen het grootste risico. In Nederland zijn meer dan 40.000 mensen gokverslaafd. Als de risicospelers worden meegerekend, zijn dat er meer dan 110.000. Het gokken via internet is sterk in opkomst. Jaarlijks wordt er voor ? 450 miljoen in Nederland illegaal gegokt op internet. Door het gokken worden alle vervelende gedachten verdrongen en kan iemand in een zelfde roes komen als iemand die dronken of high is. Het stoppen met gokken kent onthoudingsverschijnselen zoals slaapstoornissen, maagklachten, depressiviteit, geïrriteerd raken en hoofdpijn.

Ervaring

Brijder heeft inmiddels zeer veel ervaring opgebouwd met het online minderen of geheel stoppen met verslavende middelen. Naast behandeling op het gebied van gokken, worden mensen begeleid via www.alcoholondercontrole.nl, www.cannabisondercontrole.nl, www.drugsondercontrole.nl, www.rokenondercontrole.nl en www.internetondercontrole.nl.Brijder verwacht in 2011 ruim 20% van haar patienten via internet te begeleiden. De zorgverzekeraars vergoeden deze internetbehandelingen gezien de vele voordelen: een laagdrempelige, effectieve behandeling, zonder geografische beperkingen.

Brijder is één van de grootste aanbieders met ruim veertig vestigingen in Noord- en Zuid-Holland.

Voor meer informatie over Brijder Verslavingszorg kijkt u op www.brijder.nl


Bron: Brijder

Recente artikelen