Gezocht: onderzoekers met kennis van AWBZ in andere landen

zoekenIn alle Europese landen vindt vergrijzing plaats. Daarom is er overal schaarste in de chronische zorg en daarom spelen overal vragen als: wie krijgen wel of geen thuiszorg, een plaats in een verzorgingshuis of zorg in een verpleeghuis?  Hoe vindt de indicatiestelling daarvoor plaats?  Wat betaalt de staat of de sociale verzekeringen en wat betalen patienten en hun familie uit eigen zak?

Julius onderzoeker Johan Eijlders onderzoekt dezer maanden de indicatiestelling in andere Europese landen en in Noord Amerika. Hij heeft daarvoor contact met tal van buitenlandse experts en surft en speurt op het internet naar interessante publicaties en overzichten.

Wellicht zijn er collega onderzoekers of hulpverleners die de praktijk of de structuur kennen van de indicatiestelling en zorgtoewijzing in andere landen. Bent u daarvan op de hoogte?  Stuur Johan Eijlders dan een mail. Hij wil graag met u ervaringen uitwisselen. Zijn emailadres is [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen