Minister Klink legt betaling Ketenzorg uit op vrijdag 3 juli

congresOp vrijdag 3 juli opent Minister Ab Klink het congres Recente Nationale en Internationale Ontwikkelingen in Onderzoek, Projecten, Bekostiging en Beleid van Zorgprogramma’s,  Zorggroepen en Disease Management. Het Julius Centrum organiseert dit congres op de Universiteit Utrecht. Klink houdt dan een lezing over het onderwerp: ‘de bekostiging van ketenzorg: nu,  binnenkort en op lange termijn’.

Al wie in Nederland geïntegreerde zorg ontwikkelt, ontmoet drie problemen:

1 de tekortschietende bekostiging

2. de juridische structurering en

3 het gebruik van één op het internet gebaseerde elektronisch patientendossier.

Over het eerste onderwerp spreekt Klink in ieder geval. Maar de twee andere problemen hangen daarmee wel samen.

Ondergetekende heeft Minister Klink uitgenodigd naar aanleiding van de resultaten van het COPD ketenzorgcongres,  dat plaats vond op 12 december.  Vrijwel alle sprekers verwezen toen naar de onmogelijkheid om ‘self management’ en internetzorg gefinancierd te krijgen en om te substitueren tussen AWBZ en Zorgverzekeringswetzorg.

De brochure voor het congres op 3 juli komt in maart uit.  De tweede hoofdspreker is Paul Wallace, oncoloog en directeur ZorgInnovatie van Kaiser Permanente te San Francisco.  (zie uitgebreid hierover het bericht van vorige week op website)
www.integratedcare.nl Reserveer alvast de datum van vrijdag 3 juli.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen