Strijd tegen drankkeet gestart

Array

stivaAls een van de eerste gemeenten in ons land gaat Zwartewaterland de strijd met de drankketen aan. Een van de circa 20 ketens die de gemeente rijk is heeft te horen gekregen dat de gemeente voornemens is een dwangsom van maximaal twee keer 15.000 euro op te leggen. De keet, die de gemeente niet met naam wil noemen, voldoet niet aan de gemeentelijke regels. Zo wordt aan bezoekers verkocht en telt de keet veel te veel ‘klanten’.

Burgemeester Arco Hofland van Zwartewaterland wil per overtreding 3000 euro opleggen. Dan gaat het zowel om de verkoop van alcohol en het aanbieden van alcohol aan personen beneden de 16 jaar.

De keet in kwestie is niet de Blokhut. Die kwam onlangs in het nieuws door een brief van de BEM. Het Bureau Eerlijke Mededingin heeft Hofland gevraagd jongerenkeet De Blokhut in Zwartsluis te sluiten, omdat de BEM de Blokhut als een volwaardige café beschouwt.

De keet, waar premier Balkenende vorig jaar nog een biertje dronk, heeft geen alcohol, terwijl er wel een tapinstallatie instaat, aldus de BEM.

De gemeente gaat de klacht van BEM-baas Arjen Hogervorst serieus nemen. Hofland: “Als de klacht terecht is, zullen we zeker maatregelen nemen.”

De jongeren van de jeugdkeet, die mogelijk een dwangsom krijgen opgelegd, worden in een hoorzitting in de gelegenheid gesteld om verweer te voeren. Als dat niets oplevert zal de gemeente handhavend optreden.

Bron: Alle Persberichten

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen