Hartcentrum Den Haag-Delft start 112-campagne

Array

diagnostische-hartkatheterisatieMaandag 2 februari gaf de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen in het HagaZiekenhuis het startschot voor de 112-campagne van de GGD, de gemeente en het Hartcentrum Den Haag-Delft, waar Reinier de Graaf deel van uitmaakt. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de mensen met een hartaanval (hartinfarct) niet of te laat 1-1-2 belt. Daardoor sterven onnodig veel mensen of lijden ze vervolgens nodeloos aan blijvende hartklachten. De campagne moet dit aantal omlaag brengen. Door binnen een half uur na het begin van de klachten 112 te bellen krijgt de patient het snelst de beste zorg.

 

Tijdwinst leidt tot snellere zorg
Een hartinfarct begint haast altijd met een heftige pijn op de borst. De pijn kan uitstralen naar de linker- of rechterarm of de armen voelen zwaar aan. Hevig zweten, misselijkheid en kramp in de kaken zijn de meest voorkomende symptomen. Met een paar controlevragen kan de meldkamer een inschatting maken of er inderdaad sprake is van een hartinfarct. De hulp komt onmiddellijk op gang door middel van een ambulance met speciaal opgeleide hulpverleners en speciale apparatuur. De hulpverlener stelt samen met de interventiecardioloog de diagnose, zodat direct bij aankomst in het Hartcentrum een dotterbehandeling uitgevoerd kan worden.

Hartcentrum
Het Hartcentrum is een samenwerking tussen het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis, ‘t Lange Land ziekenhuis en het Medisch Centrum Haaglanden. De Haagse burgemeester Van Aartsen sprak tijdens de start van de campagne vol lof over de unieke samenwerking tussen deze vier ziekenhuizen in het Hartcentrum.
Interventiecardioloog Bech van het Reinier de Graaf ziekenhuis, is één van de zes cardiologen die in het Hartcentrum zowel geplande als acute patienten dottert. “We hebben het initiatief genomen tot de opzet van deze campagne om ervoor te zorgen dat mensen zich bewust worden dat snelheid en 112 bellen telt. Deze campagne moet levens gaan redden.”

 

Bron: RDGG



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen