Inspectie voor de gezondheidszorg stelt igz zorgveiligprijs in

Array

igzDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) reikt in 2009 voor het eerst de IGZ ZorgVeiligPrijs uit. De prijs gaat naar het beste initiatief in 2008 op het gebied van patient- of clientveiligheid in de zorg.

De inspectie vindt dat positieve prestaties in de gezondheidszorg ook wel eens beloond mogen worden. De zorg kan veiliger worden als goede initiatieven navolging vinden bij andere aanbieders van zorg, preventie of medische producten. Dit wil de inspectie graag stimuleren.

De inspectie nodigt instellingen, organisaties, bedrijven en personen die zich bezig houden met zorg, preventie of medische producten uit om mee te dingen naar de IGZ ZorgVeiligPrijs. Het winnende initiatief moet in 2008 een uitstekende prestatie met aantoonbare resultaten op het gebied van patient- of clientveiligheid hebben neergezet. De winnaar wordt bekend gemaakt op het jaarlijkse IGZ congres over Patientveiligheid op 11 juni 2009 in De Doelen te Rotterdam.

Een selectiecommissie selecteert uit alle inzendingen maximaal tien kandidaten en maakt deze longlist in april openbaar. Een externe jury, onder voorzitterschap van de Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg Gerrit van der Wal, nomineert vervolgens drie kandidaten. Van deze genomineerde projecten wordt een film gemaakt. Deze is te zien op het IGZ patientveiligheidscongres op 11 juni, gevolgd door de uitreiking van de IGZ ZorgVeiligPrijs aan de uiteindelijke winnaar.

De jury bestaat uit:
– Gerrit van der Wal, Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg (voorzitter)
– Wim Deetman, lid Raad van State
РLidy Hartemink, directeur Zorg Univ̩ Zorgverzekeringen
– Harry Molendijk, medisch manager centrum patientveiligheid Isala Klinieken
– Peter Holland, oud-voorzitter KNMG
– Rein Willems, lid CDA-fractie Eerste Kamer. Als president-directeur van Shell Nederland onderzocht Willems de patientveiligheid in Nederlandse ziekenhuizen.

Aanmelden voor de IGZ ZorgVeiligPrijs kan via het aanmeldingsformulier op de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg: www.igz.nl. De sluitingsdatum voor het aanmelden is 15 maart 2009.

 

http://www.igz.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen