Leerling-verpleegkundigen strijden om titel ‘ZorgTopper 2009’

Array

verpleegkundigeOp 5 februari vindt op het Drenthe College in Assen de regionale voorronde plaats van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd. Tijdens deze beroepenwedstrijd strijden leerling-verpleegkundigen uit de regio’s Groningen en Drenthe om een plaats in de nationale finale waar zij de titel ‘Calibris ZorgTopper 2009’ kunnen winnen. De winnaar van de titel is de beste leerling-verpleegkundige van Nederland in 2009. De wedstrijd wordt georganiseerd om positieve aandacht te genereren voor het vak van verpleegkundige en het werken in de Zorg.

Regionale voorrondes
Aan de voorronde nemen leerlingen van het Drenthe College en het Noorderpoortcollege deel. De kandidaten moeten tijdens een rollenspel met een actrice een realistische casus naspelen. De opdracht wordt beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs en het werkveld. De opdracht gaat met name om het verlenen van basiszorg, waarbij door de jury gelet wordt op aspecten als communicatie, samenwerking en vakkennis. Er vinden in Nederland vijf regionale voorrondes plaats. De winnaars van de regionale wedstrijden gaan door naar de nationale finale die tijdens het evenement Skills Masters plaatsvindt op 5, 6 en 7 maart 2009 in Ahoy, Rotterdam.

Veel aanmeldingen
Vanwege het groot aantal aanmeldingen van enthousiaste kandidaten uit de noordelijke regio’s, wordt er op 4 februari ook een voorronde gehouden op ROC Menso Alting in Groningen. Tijdens deze voorronde nemen leerlingen van het Alfa-College het op tegen kandidaten van ROC Menso Alting.

Patricia gaat gewoon winnen!
Drenthe College vaardigt derdejaars student verpleegkunde, Patricia Aukes, af naar de wedstrijd. Haar docent Albertine Omvlee: “Wij hebben Patricia voorgedragen omdat ze heel bewust bezig is met haar werk. Dit doet ze zorgvuldig en ze weet wat ze doet en wat ze moet doen. Daarnaast heeft ze een bepaalde uitstraling, ze is meelevend en straalt rust uit. Ik denk dat ze gewoon gaat winnen!”

www.zorgtopper.nl
Nieuwsgierig naar de wedstrijd? Surf dan eens naar www.zorgtopper.nl en speel de ZorgToppergame!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen