Meer allochtonen laten instromen in de zorg

Array

allochtonenZorginstellingen moeten profiteren van de economische problemen. Ze moeten ervoor zorgen dat meer allochtonen geïnteresseerd raken en instromen in de directe zorg.

 

Dat zei staatssecretaris Bussemaker vandaag in haar toespraak tijdens de aftrap van het project ‘Kleurrijke Zorg Werkt!’ in het MCH Westeinde in Den Haag.  Het doel van het project is om meer allochtonen te laten instromen en participeren in de sector zorg en welzijn. Dat probeert het project te bereiken door middel van trajecten van scholing en begeleiding.

Tijdens de bijeenkomst werden ook diverse succesvolle regionale voorbeelden behandeld in workshops. De voorbeelden zijn een inspiratiebron voor het nieuwe project in Den Haag.

 

Toekomst
Bussemaker deed een oproep aan de zorgondernemers in Den Haag om aan het project deel te nemen. De gezondheidszorg krijgt steeds meer clienten uit andere culturen en het tekort aan personeel groeit. Het werven en opleiden van allochtonen is één van de mogelijkheden om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden.

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen