IGZ: Verklaring van Privékliniek Silhouet onjuist

Array

silhouetPrivékliniek Silhouet, die maandag op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) operaties moest staken, claimde in een verklaring wel degelijk de hygieneregels na te leven. Toch is deze verklaring inmiddels van de website verwijderd. IGZ wees op de onjuistheid van de verklaring van de kliniek. De privéklinieken die hun operaties op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg moeten staken, reageren vandaag op hun website: “Er is niets mis met de kwaliteit van onze kliniek.”

IGZ blijft bij haar besluit en wijst erop dat de directie van de Silhouet klinieken in Weert en Breda zelf de verklaring tot het stopzetten van cosmetische behandelingen heeft ondertekend. Toch lijkt Silhouet het niet eens met de beslissing.

“Het infectiepercentage is lager dan het landelijk gemiddelde en het sterilisatieproces gebeurt wel degelijk volgens de richtlijnen”, valt er in de directionele verklaring te lezen. Volgens Marijn Beelen, woordvoerster van de IGZ, klopt daar echter maar weinig van. “Onze inspecteurs zijn bij het cosmetisch centrum langs geweest en hebben geconstateerd dat operatieinstrumenten slecht worden schoongemaakt.”

De kliniek, die vooral cosmetische ingrepen uitvoert, voert bovendien aan een luchtbehandeldelsysteem te gebruiken van een toonaangevend en daarin gespecialiseerd bedrijf. Maar ook dat weerlegt de IGZ. “Naar mijn weten gebruikt de kliniek helemaal geen luchtbehandelsysteem. We hebben in ieder geval geen enkele vorm van luchtbehandeling aangetroffen”, aldus Beelen.

Wanneer de operatiestop wordt opgeheven, is volgens de Inspectie aan de kliniek zelf. “De directie heeft gistermiddag onze verklaring tot stopzetten ondertekend”, zegt Beelen. “Het is aan de kliniek zaken op orde te stellen en ons dan te informeren.”De kliniek was dinsdagmiddag niet bereid commentaar te geven.Inmiddels heeft de kliniek de verklaring van de website gehaald.


joomla 1.5 statistics


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen