Kinderen eten te zout

Array

zoutUit onderzoek is gebleken dat Nederlandse kinderen veel meer zout binnen krijgen dan goed voor ze is. Dit is vastgesteld door kinderartsen en specialisten van het Erasmus MC-Sophia, UMC St. Radboud en UMC Groningen. Een hoge bloeddruk en overgewicht zijn vaak het gevolg van teveel zout.

In een artikel dat het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde zaterdag 7 februari publiceerde, wijzen artsen er met klem op dat kinderen fors minder zout moeten eten. Bij kinderen tussen de 5 en 10 jaar is de zoutinname de afgelopen tien jaar gestegen van gemiddeld 3,8 naar 5,9 gram per dag. Om het zoutgebruik te verminderen, roepen zij de voedingsindustrie en de politiek op beter hun best te doen.
(Bron: Erasmus MC)

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen