Kring-apotheek gaat online verkopen

Array

Nog voor de zomer wil Kring-apotheek geneesmiddelen online gaan verkopen. Pas daarna komt een lokale webwinkel in zicht voor Boots, de formule waarvan binnenkort twee Nederlandse vestigingen worden geopend. Zowel de Kring-apotheekformule als de pilotapotheken van Boots behoren tot Alliance Healthcare Nederland, onderdeel van Alliance Boots, een van de grootste farmaceutische bedrijven in health & beaty ter wereld.

kringlogo

Webshop in ontwikkeling
Arvid Manneke, managing director van Alliance Healthcare Nederland, heeft Twinkle laten weten dat een webshop voor Kring-apotheek in ontwikkeling is: ‘Het is de bedoeling dat die in de eerste helft van dit jaar wordt geopend. Het assortiment zal bestaan uit herhaalmedicatie en zelfzorggeneesmiddelen. Veel meer kan ik er nog niet over zeggen.’

Boots
Deze week werd bekend dat drogmeticaformule Boots het na een mislukte poging tien jaar geleden opnieuw gaat proberen in Nederland. De twee proefwinkels, waarvan de eerste maandag aanstaande de deuren opent in Amsterdam, worden gevuld met een uitgebreid assortiment aan zelfzorggeneesmiddelen en producten op het gebeid van gezondheid en verzorging.

Focus op internetverkoop
Boots is actief in twintig landen en geldt als grootste retailer op het gebied van health- en beauty in Groot-Brittannie, met een stevige focus op internetverkoop. Business System Manager Russel Harte was een van de keynote speakers tijdens de Global E-commerce Summit van afgelopen oktober, waar hij sprak over het vernieuwde Boots.com (videointerview hier).

Concentreren
Volgens Manneke is het de bedoeling dat Boots op termijn ook een Nederlandse webwinkel krijgt: ‘Maar we willen ons eerst concentreren op het neerzetten van de formule.’

Bron: Twinkle

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen