Medisch Directeur Dr. P. Duijsters: “Niets mis met de kwaliteit in onze kliniek”

1
1898

Naar aanleiding van het persbericht van IGZ willen wij als medisch centrum de volgende reactie communiceren.

pascal_duijsters foto Silhouet KliniekDe ingrepen die in ons centrum gebeuren zijn enkel laagrisico-ingrepen die gemiddeld 30-50 minuten duren met minimaal bloedverlies waarvoor een algehele anesthesie niet noodzakelijk is.
De trend sinds eind de jaren 90 in de VS, Scandinavie en in omringende landen is om dit type ingrepen meer en meer uit te voeren onder locale verdoving met sedatie.  Hierdoor kunnen patienten na 1-1,5 u na de ingreep het centrum in goede conditie verlaten. Patienten die onder locale verdoving in combinatie met een lichte sedatie geholpen worden zijn heel positief over dit traject.Een operatie in onze kliniek levert aantoonbaar geen hoger infectierisico op dan in een algemeen ziekenhuis.
Het infectiepercentage binnen onze kliniek is lager dan het landelijk gemiddelde, evenals de complicaties die optreden bij de uitgevoerde behandelingen.
Volgens het consensusrapport uit 1998 waar leden van de NVA(nederlandse vereniging van anesthesie) en een 10 tal vakverenigingen van medisch specialisten hebben meegewerkt is het toegestaan dat niet-anesthesiologen sedatie toedienen mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Binnen onze kliniek wordt ruimschoots voldaan aan de voorwaarden die in dit consensusrapport geeist worden.
In onze kliniek wordt gebruik gemaakt van een recent in Nederland ontwikkeld luchtbehandelsysteem, dat door een in Nederland gevestigd bedrijf uitvoerig getest is en op de markt wordt gebracht. Dit toonaangevend bedrijf is gespecialiseerd in de inrichting van operatiekamers.
Dit luchtbehandelsysteem wordt gebruikt in een 4 tal grote klinieken in Nederland.
Ons sterilisatie proces gebeurt wel volgens de richtlijnen met goedgekeurde sterilisatieapparatuur die jaarlijks door een erkend bedrijf wordt getest.
Binnen onze kliniek streven wij er naar om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden en ruimschoots te voldoen aan de eisen die gesteld worden.

Wij zullen IGZ aan de hand van een aantal verbeterpunten er dan ook van overtuigen dat er niets mis is met de kwaliteit in onze kliniek en zien alles met vertrouwen tegemoet

joomla 1.5 statistics


Bron: Silhouet Kliniek

Vorig artikelIGZ gelast operatiestop in priveklinieken te Weert en Breda
Volgend artikelPrik en bescherm weer van start
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

Comments are closed.