Spetterende opening nieuwe Ronald McDonald Huis

Array

ronald-mcdonald-huis-slaapkamerWoensdag 11 februari is het nieuwe Ronald McDonald Huis geopend door loco-burgemeester Jantine Kriens. Het nieuwe onderkomen biedt plaats aan 28 gezinnen die voor meerdere nachten genoodzaakt zijn hun verblijf in Rotterdam door te brengen vanwege ziekte van hun kind. Ook broertjes en zusjes kunnen er logeren.

Haven van Rotterdam
Wie het nieuwe Ronald McDonald Huis binnenstapt, waant zich ergens in de haven van Rotterdam. Het nieuwe onderkomen heeft namelijk in meer dan één opzicht de uitstraling van een schip. In de inrichting zijn veel nautische aspecten verwerkt. Zo wordt er wordt niet over etages, maar over dekken gesproken: het speeldek, het keukendek, etc.
Geen verrassing dus dat loco-burgemeester Kriens het nieuwe Ronald McDonald Huis woensdagmiddag doopte als een schip voor een behouden vaart: door een fles schuimende champagne tegen de gevel aan te slingeren.

Volledig ingericht
Half december al zijn de eerste gasten verhuisd van het oude pand aan de Rochussenstraat naar het nieuwe huis aan de Wytemaweg, naast het Erasmus MC-Sophia. In een kleine twee maanden tijd is het nieuwe Ronald McDonald Huis volledig ingericht met de hulp van bedrijven, sponsors en vrijwilligers.

Doe de virtuele tour of ga voor meer informatie naar de website van het Ronald McDonald Huis.

Bron: ErasmusMC

Recente artikelen