Luuk Willems wint Leidse Onderwijsprijs

luuk-willemsDr. L.N.A. Willems van de afdeling Longziekten van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft dit jaar de Onderwijsprijs van de Leidse Studentenraad in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde afgelopen maandag tijdens de viering van de 434ste geboortedag van de Universiteit Leiden. De jury prees Willems onder meer voor het visueel aanschouwelijk maken van de leerstof. Zo gebruikt hij een ballon om de werking van de longen uit te leggen en publiceert hij informatieve filmpjes op Blackboard, de digitale leeromgeving van de Leidse Universiteit.

Beste docent

De LSr-Onderwijsprijs wordt sinds 2000 ieder jaar uitgereikt tijdens de viering van de Dies Natalis. De prijs is een stimulans van, en een beloning voor, goed onderwijs aan de Universiteit Leiden. Studieverenigingen dragen hiervoor hun beste docent voor. De Leidse Studentenraad kiest vervolgens een winnaar, na onder meer colleges van de genomineerden te hebben bezocht. De prijs bestaat uit 5000 euro, te besteden aan onderwijsdoelen voor Bachelor- en Masterstudenten.

Twee keer eerder

De andere vier genomineerde docenten voor de LSr-Onderwijsprijs 2009 waren: Liesbeth Eurlings-Bontekoe (Sociale Wetenschappen), Christoph Pieper (Geesteswetenschappen), Bas Zwaan (Wiskunde en Natuurwetenschappen) en Willem Zwalve (Rechtsgeleerdheid). Twee keer eerder won een docent aan het LUMC de prijs: in 2000 George Maat van de afdeling Anatomie & Embryologie en in 2004 Enrico Marani van de afdeling Neurochirurgie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen