Nieuwe brochure Hersenstichting: Hersenbeschadiging rond de geboorte

0
307

De Hersenstichting Nederland heeft een nieuwe publicatie uitgebracht: de brochure Hersenbeschadiging rond de geboorte.

hersenbeschadiging_rond_de_geboorteDe geboorte van een kind is voor elke ouder een onvergetelijke gebeurtenis. De ouders zijn gelukkig met het kind en blij dat het gezond is. Maar als het kind nu niet gezond is? Er is een kleine kans dat er iets misgaat tijdens of na de geboorte. Enkele gevaren liggen op de loer. Gevaren als infecties, bloedingen of zuurstofgebrek kunnen de nog jonge hersenen bedreigen. Er is zelfs een mogelijkheid dat al tijdens de zwangerschap de prille hersenen beschadigd raken, bijvoorbeeld door infecties via de moeder.  De ontwikkeling van de hersenen van een baby is nog niet voltooid bij de geboorte. Het effect van een hersenbeschadiging is dan ook aanzienlijk anders dan bij volwassen met dezelfde hersenbeschadiging. Hierdoor is het voor betrokken artsen moeilijk in te schatten wat de mate van herstel zal zijn.Over allerlei vormen van hersenbeschadiging voor, tijdens en na de geboorte gaat de nieuwe brochure Hersenbeschadiging rond de geboorte van de Hersenstichting. Deze brochure is geschreven door dr. K.D. Liem. Hij is kinderarts-neonatoloog van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen.

De Hersenstichting Nederland helpt hersenaandoeningen voorkomen en genezen, en wil ervoor zorgen dat patienten een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. Dit doet zij door te investeren in kwalitatief hoogwaardig wetenschappelijk hersenonderzoek, voorlichting te geven over gezonde hersenen en hersenaandoeningen en de samenwerking te bevorderen tussen organisaties die actief zijn op hersengebied.

De brochure Hersenbeschadiging rond de geboorte is te bestellen via de webwinkel van de Hersenstichting op www.hersenstichting.nl, voor 2 euro exclusief verzendkosten.
Hersenstichting