Christensen introduceert concept van disruptive technologies in de zorg sector

Array

9780071592086-150De Amerikaanse gezondheidszorg is in kritische conditie. Ieder jaar kunnen steeds minder Amerikanen het betalen, minder instanties kunnen het bieden en minder overheden kunnen het toekomstige generaties garanderen. Clayton Christensen introduceert baanbrekende strategieen voor de medische sector The Innovator’s Prescription

Clayton M. Christensen (wiens bestseller ‘The Innovator’s Dilemma’ een revolutie in de zakenwereld teweeg bracht) presenteert een uitgebreide analyse van de strategieen die de gezondheidszorg zullen verbeteren en betaalbaar zullen maken. Christensen heeft samen met enkele co-auteurs zijn disruptive technologies raamwerk toegepast op de medische sector (The Innovator’s Prescription). het boek is indrukwekkend en bijzonder goed beargumenteerd. Ze bieden overtuigende oplossingen voor beide sectoren en zijn must reads voor beleidsmakers.

Luister naar een hoofdstuk(EN) ( QuickTime 7 of iTunes)

In dit boek introduceert Christensen het concept van disruptive technologies in de zorg sector. In elke sector van de economie ligt de focus normaal gesproken op het verbeteren van de best verkopende producten omdat daar de hoogste winsten gemaakt kunnen worden. Maar op een gegeven moment ontwikkelen enkele slimme experst (vaak werkend binnen een grote leidende organisatie) een disruptive technology. Dit is een technologie die het produkt kleiner, eenvoudiger, toegankelijker en goedkoper maakt. Gedurende de eerste stadiavan de ontwikkeling van een disruptive technology kan het product kwa performance niet concurreren met de traditionele dominante technologie. Daarom hebben bestaande klanten er meestal weinig belangstelling voor wat het onmogelijk maakt om grote volumes te verkopen hoge winsten te maken. Dit is de reden dat deze nieuwe technologie vaak ontmoedigd wordt in bedrijven. Wat er dan meestal gebeurt is dat de ontwikkelaars van de technologie het bedrijf verlaten en voor zichzelf beginnen. Ze beginnen het produkt op kleine schaal te verkopen en verbeteren de technologie stap voor stap. Op een gegeven moment is de technologie niet alleen klein, simpel, toegankelijk en goedkoop meer maar is het ook kwa performance concurrerend met of zelfs superieur aan de oorspronkelijke technologie. Dat is wanneer een hele sector ontwricht raakt.

1. The role of disruptive technology and business model innovation in making products and services affordable and accessible
2. The technological enablers of disruption
3. Disrupting the hospital business model
4. Disrupting the business model of the physician’s practice
5. Disruptive solutions for the care of chronic diseases
6. Integrating to make it happen
7. Disrupting the reimbursement system
8. The future of the pharmaceutical industry
9. Future directions for medical devices and diagnostic equipment
10. The future of medical education
11. Regulatory reform and the disruption of health care

Innovator'S Prescription
Innovator’S Prescription
Clayton M. Christensen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen