JCI doneert 175.000 euro aan Academische Kinderziekenhuizen

Array

umcnkinderOp woensdag 11 februari overhandigde JCI Nederland officieel een cheque ter waarde van 175.000 euro aan de Academische Kinderziekenhuizen in Nederland. Ook werden op die dag verscheidene kinderactiviteiten georganiseerd in de kinderziekenhuizen in Amsterdam (AMC, VUmc), Nijmegen, Groningen en Leiden. Met dit geld kunnen bijvoorbeeld voorlichtings-DVD’s, websites en (virtuele) ontmoetingsplekken voor kinderen en wetenschappelijk onderzoek worden gefinancierd.

De afgelopen twee jaar werd 175.000 euro bijeengebracht door de lokale JCI organisaties (‘kamers’). Onder de naam ‘JCI Hart in AKZie’ hebben in 2007 en 2008 verschillende fundraisingactiviteiten plaatsgevonden. Als officiele afsluiting van deze acties organiseerde JCI op 11 februari 2009 van 14.00 tot 17.00 uur een landelijke JCI Hart in AKZie dag.

JCI, het netwerk voor jonge ondernemende mensen die een positieve verandering in de maatschappij teweeg willen brengen, verzorgde tijdens deze dag in vijf Academische Kinderziekenhuizen (Amsterdam VUmc, Amsterdam AMC, Nijmegen, Groningen en Leiden) spelletjesmiddagen voor de patientjes. Zo vonden er Wii-wedstrijden en voetbalwedstrijden plaats onder aanvoering van bekende Nederlandse sporters. Er waren verhalenvertellers, clowns en sprookjesfiguren en er werd met de kinderen muziek gemaakt en gezongen. Veel lokale JCI Kamers werkten met elkaar samen om deze afsluiting tot een groot succes te maken.

UMC St Radboud
Als onderdeel van het landelijke programma vond op de kinderafdeling van het UMC St Radboud om 15.00 uur een officiele overhandiging plaats van een cheque ter waarde van 14.000 euro. Daaromheen waren velerlei kinderactiviteiten georganiseerd, zoals hierboven genoemd.

Over Junior Chamber International (JCI)
JCI is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt zijn leden ontwikkelingskansen en verantwoordelijkheid zodat zij positieve veranderingen in de samenleving teweeg kunnen brengen. JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond en telt meer dan 200.000 leden in ruim 115 landen en 5.000 lokale organisaties.

JCI Nederland, voorheen bekend als Junior Kamer Nederland, is al ruim 50 jaar actief en telt ruim 2300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties (ofwel ‘kamers’). Voor meer informatie over JCI: www.jci.nl.

JCI heeft ieder jaar een landelijk goed doel waarvoor geld wordt ingezameld. In 2007 en 2008 waren dit de Academische Kinderziekenhuizen in Nederland. Voor meer informatie over JCI Hart in AKZie, de reeds georganiseerde activiteiten en de speciale JCI Hart in AKZiedag.

Recente artikelen