Oproep aan oud-patiënten omstreden neuroloog

Array

(Novum) – Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft een advertentie geplaatst waarin oud-patienten van neuroloog Ernst Jansen Steur wordt opgeroepen zich te melden. Het ziekenhuis wil precies weten bij wie een verkeerde diagnose is gesteld. Tientallen gedupeerden hebben zich al gemeld. Met het plaatsen van de advertentie hoopt het ziekenhuis het plaatje rond te krijgen.

jansen-steur-1

Het Enschedese ziekenhuis heeft een externe onderzoekscommissie ingesteld in de hoop de onderste steen boven te krijgen. De vijfkoppige commissie moet onder meer vaststellen hoe het mogelijk dat de werkwijze van Jansen zo lang onder de pet is gebleven.

Toelichting zaak Jansen Steur

Bestuursvoorzitter J. Herre Kingma geeft toelichting op de zaak Jansen-Steur.Bekijk het filmpje

Jansen zou patienten opzettelijk verkeerde diagnoses hebben gegeven, onder meer van de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Ook zou hij zijn werk vaak onder invloed hebben uitgeoefend, omdat hij na een ongeluk verslaafd zou zijn geraakt aan medicijnen. Jansen zou na zijn ontslag in Enschede aan de slag zijn gegaan in Duitsland en ook daar tot tweemaal toe de laan zijn uitgestuurd.

Recente artikelen