Verpleegkundigen hebben vrijdag 13 februari 7.00 uur gehandicaptenzorginstelling Amarant Tilburg bezet

Array

nu91Verpleegkundigen gehandicaptenzorg hebben vrijdag 13 februari om 7.00 uur samen met NU’91 de gehandicaptenzorginstelling Amarant aan de Bredaseweg 570 in Tilburg bezet. Met deze bezetting kwamen de verpleegkundigen in opstand tegen hun werkgever om de Opbrand-CAO-Gehandicaptenzorg die onlangs is afgesloten van tafel te krijgen.

Het onderhandelaarakkoord CAO-Gehandicaptenzorg dat op 4 februari is ondertekend door de VGN (werkgevers) en CNV Publieke Zaak is een vrijbrief voor werkgevers. Een vrijbrief om onder het mom van schijnbare vrijwilligheid maatwerk en flexibiliteit te krijgen van hun werknemers. Werknemers zullen hierdoor snel opbranden.

NU’91 was samen met AbvaKabo en FBZ niet bereid mee te werken aan deze Opbrand-CAO waarvan alleen de volgende uitgangspunten per 1 januari 2010 bekend zijn:

â–  Er komt een Persoonlijk Budget. Met als bronnen:

  • bovenwettelijke vakantiedagen;
  • de opbrengst van de afschaffing van leeftijdsafhankelijk verlof- en vakantie-uren;
  • het budget persoonlijke ontwikkeling (is er nu al!).

â–  De 55+ regeling wordt afgeschaft en daarvoor komt een overgangsregeling.

De datum van 1 januari 2010 is keihard en volgens NU’91 volstrekt onrealistisch om te kunnen komen tot een goede invulling van alle afspraken.

Alle voordelen liggen aan werkgeverskant. Verdere afspraken over de voorwaarden over de invulling van het persoonlijk budget, bijvoorbeeld: de mogelijkheid om voldoende verlof te sparen, een tijd voor tijd regeling en duurzame inzetbaarheid, kunnen nooit meer gemaakt worden. Ook hoe de overgangsregeling voor 55+ers er uit gaat zien is een groot vraagteken? Dit alles onder het mom van schijnbare vrijheid van de werknemers. Werknemers weten wel beter. Werkgevers zullen door een emotioneel appel op hun medewerkers maatwerk en flexibiliteit krijgen van hun medewerkers.

De bezetting van Amarant is een eerste protestactie tegen deze Opbrand-CAO. Verdere acties door het hele land starten de komende weken.

Bron: Nu’91

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen