Goede woordenschat door babygebaren

Array

babygebarenBaby’s die niet veel gebaren gebruiken om zich te uiten, hebben een kleinere woordenschat als ze vierjaar oud zijn, dan baby’s die veel gebaren gebruiken om te communiceren. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Opvallend is verder dat kinderen uit welvarende gezinnen meer gebaren blijken te gebruiken dan kinderen uit minder welvarende gezinnen.

Schoolprestaties
Uit het onderzoek kwam naar voren dat welgestelde ouders hun kinderen meer aan zetten om te bewegen. Ook praten en gebaren zij meer met hun kinderen dan andere ouders. Op school resulteerde dit later in een veel grotere woordenschat.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen