Zorgverzekeraar Agis betaalt hogere honoraria aan fysiotherapeuten die reclame maken voor Agis

Array

42-16214754Zorgverzekeraar Agis betaalt hogere honoraria aan fysiotherapeuten die reclame maken voor Agis. Wie in zijn praktijk een reclamezuiltje met folders over Agis Zorgverzekeringen plaatst, kan 2,50 euro extra per behandeling verwachten. Dat heeft het NOS Journaal zondag gemeld. De zorgverzekeraar sluit basiscontracten en intensieve contracten af met fysiotherapeuten. Voor een consult ontvangen fysiotherapeuten die reclame maken 30 euro.Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de beroepsvereniging van fysiotherapeuten, is tegen dat onderscheid en overweegt juridische stappen tegen de verzekeraar.De KNGF zegt niets tegen aanvullende kwaliteitseisen te hebben, maar vindt het verwerpelijk om kwaliteitsbeleid te koppelen aan reclame voor de verzekeraar. De KNGF klaagt al langer over de macht van de zorgzekeraars die volgens haar sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel sterk is toegenomen.

Vorige week kondigde Agis aan apothekers extra te betalen als ze patienten extra informatie geven over medicijnen. Ook de apothekers kunnen kiezen tussen een basis- en een intensieve overeenkomst.

Agis is de eerste zorgverzekeraar die voor deze aanpak kiest. Met 1,23 miljoen klanten behoort Agis behoort tot de grote zorgverzekeraars in Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen