Proef met zelfservice zuil

Array

zelfzorgzuilHet meer wachten voor de balie, maar zelf aan de slag met identificatie, vastleggen van het Burgerservicenummer (BSN) en printen van een ponskaartje? In ziekenhuis St Jansdal is dat mogelijk. Woensdag 11 februari werd de zelfservicezuil in gebruik genomen. De zuil heeft een scan waarmee paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument uitgelezen en gecontroleerd kan worden. Daarbij wordt het BSN vastgelegd en kunnen patienten kiezen om een ponskaartje te printen. Het controleren van de adresgegevens en checken of de zorgverzekering en de huisarts in het ziekenhuis goed geregistreerd staan, is ook mogelijk. Als alles klopt, kunnen patienten vanaf de zuil direct naar hun afspraak in het ziekenhuis.

De komende drie maanden onderzoekt het St Jansdal of patienten het prettig vinden om gebruik te maken van de zuil. Het ziekenhuis roept patienten op om naar de zelfservicezuil te gaan om zich daar te identificeren en/of het ponskaartje zelf te printen. Als veel patienten de zuil gaan gebruiken, kan het ziekenhuis goed testen of de zelfservicezuil goed werkt en of men het waardeert. De bediening van de zelfservicezuil is eenvoudig en vergelijkbaar met een pinautomaat. Helaas kan een rijbewijs (nog) niet door de zuil worden gelezen.

De zelfservicezuil staat in de centrale hal bij de hoofdingang. Uiteraard kunnen patienten ook terecht bij het afsprakenbureau in de centrale hal.
Bron: St Jansdal Ziekenhuis

Recente artikelen