“Twintig miljoen euro aan vertrekpremies voor zorgbestuurders is bizar, een verspilling van zorggeld.”

renske_leijten_2009“Twintig miljoen euro aan vertrekpremies voor zorgbestuurders is bizar, een verspilling van zorggeld.” Dit stelt SP Kamerlid Renske Leijten in reactie op het bericht dat liefst 80 bestuurders in 2008 het veld moesten ruimen, en gemiddeld twee en een halve ton mee kregen als dank voor het falend bestuur. LeijtenVanochtend meldde de internetsite Skipr (‘voor beslissers in de zorg’) dat er vorig jaar 80 bestuurders moesten vertrekken. Vaak wordt de reden voor het vertrek binnenskamers gehouden. Leijten: “Ik wil van de minister van Volksgezondheid precies weten wie waarom moest vertrekken en hoe vet de vertrekcheque is geweest. Namen en rugnummers.” “De door de overheid opgelegde concurrentie niet leidt tot openheid en matiging. Onder het motto van afbreukrisico eisen bestuurders absurd hoge salarissen, auto’s van de zaak en pensioenvergoedingen. Wanneer ze na falend beleid het toneel moeten verlaten, krijgen ze ook nog een exitbonus. Dit is wat de marktwerking ons brengt.” De afgelopen weken debatteerde Leijten over de mogelijke faillissementen bij zorginstellingen Philadelphia en Meavita. “Deze twee hebben één grote gemene deler: wanbestuur leidde tot financiele debacles. De verantwoordelijken hiervoor moeten opdraaien voor die fouten en niet een zak geld meekrijgen, bij wijze van dank voor het falen.”

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen