Nederlander heeft geen warme relatie met huisarts

Array

huisartsUit een onderzoek van het communicatie-adviesbureau Porter Novelli onder ruim 16.000 Europeanen blijkt dat Nederlanders te kenschetsen zijn als mensen met een beperkte belangstelling voor informatie over gezondheid. Ze vertrouwen op de mening van hun huisarts, maar onderhoude geen warme band met die huisarts.Opvallend is dat vooral de Fransen het meest door hun huisarts laten vertellen wat goed voor hen is. Duitsers gaan weer iets meer hun eigen weg en bepalen meer zelf wat goed voor hen is.

Bijna driekwart van de Europeanen vindt het belangrijk om informatie te krijgen over gezondheid. Van de Nederlanders is dat 61 procent. Ook doen Nederlanders minder om ziektes te voorkomen (55% tegen 65% van de Europeanen) en werken ze minder samen met de dokter om hun gezondheid te verbeteren (33% versus 46%).

Nederlandse mannen vertonen nog minder interesse in gezondheidsinformatie dan vrouwen (55% tegen 68%). Als ze iets belangrijks lezen over gezondheidskwesties, zijn ze ook veel minder geneigd dit aan hun dokter voor te leggen (18% tegen 33%). De Belgen, Fransen en Duitsers daarentegen hechten veel waarde aan voorlichting. Internet is over het algemeen de belangrijkste bron om informatie te verzamelen over gezondheid, gevolgd door de dokter zelf en tv-programma’s.

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen