Hard to get, hard to keep; Dissemination of and Exposure to internet..

Array

studentPromotie Drs. Rik M.M. Crutzen
in de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.
Promotores: prof.dr. N.K. de Vries; co-promotor: dr. J. de Nooijer. Titel: “Hard to get, hard to keep; Dissemination of and Exposure to internet-delivered health behaviour change interventions aimed at adolescents”.

Donderdag 19 februari 2009, 12.00 uur

Vanwege het grote bereik van internet hebben leefstijladviezen en
-interventies via dit medium een groot potentieel, maar vooralsnog worden deze websites nog maar mondjesmaat gebruikt door jongeren. Op basis van een literatuurstudie en onderzoek onder experts en jongeren zelf, werden strategieen ontwikkeld om de blootstelling aan internetinterventies te verbeteren. Deze strategieen werden vervolgens getest op bestaande internetinterventies (bijvoorbeeld gericht op alcoholgebruik). Het koppelen aan schoolactiviteiten blijkt een goede manier om zulke websites onder de aandacht van jongeren te brengen. Online mond-tot-mond aanbevelingen via een e-mail van een vriend is ook een effectief gebleken strategie. Om het bezoek aan zulke websites te vergroten, dienen deze websites geen opeenstapeling van technische mogelijkheden te zijn, maar gaat het er juist om wat jongeren zelf willen en daadwerkelijk gebruiken.

De academische zittingen van de Universiteit Maastricht vinden plaats in de Aula, Minderbroedersberg 4-6.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen