Kinderen met astma, burgemeester en directeur trainen voor marathon

Array

astmafondsDonderdag 19 februari eerste training voor marathon bij jubileum, burgemeester, directeur en kinderen met astma trainen samen.

Albertine van Vliet-Kuiper, burgemeester van Amersfoort, gaat samen met de directeur van het Astma Fonds, Michael Rutgers, en vijftien kinderen met astma meedoen aan de Marathon Amersfoort op 14 juni. Om de afstand van 5 kilometer te kunnen lopen, gaan ze vanaf nu geregeld samen trainen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Op donderdag 19 februari is de eerste training.

De training vindt donderdag om 17.00 uur plaats bij Stadspark Schothorst. Het team wordt begeleid door sportdocent Michael van Wegen en fysio-bewegingstherapeut Mik Borsten van de Stichting Gezond Verstand. Het team zal vanaf februari wekelijks trainen, zoveel mogelijk gezamenlijk. Naast de burgemeester en de directeur doen ook SP-raadslid Bets Beltman en raadsgriffier Marianne van Omme mee.

Amersfoort 750 jaar & Astma Fonds 50 jaar
De marathon is op 14 juni een sportief hoogtepunt van de viering van het 750-jarig bestaan van de stad. Het Astma Fonds viert in 2009 haar 50-jarig jubileum. Burgemeester Van Vliet-Kuiper draagt het Astma Fonds een warm hart toe en is lid van het Comité van Aanbeveling. Op zijn beurt is het Astma Fonds een actieve deelnemer aan zowel de Marathon Amersfoort (14 juni) als de Omtrek van Amersfoort (29 augustus), een groot wandelevenement.

Feiten over astma
115.000 kinderen in Nederland hebben astma. Zo’n 300.000 kinderen hebben astmaklachten. Astma is de grootste ongeneeslijke longziekte bij kinderen. Sport draagt bij aan de gezondheid van kinderen met astma, want met een goede conditie en een sterk lichaam zijn ook kinderen met astma minder kwetsbaar.
Links: http://www.astmafonds.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen