Avondspreekuur huisartsen in Almere groot succes!

Array

huisartsSinds 1 november is één van de gezondheidscentra van de Zorggroep Almere op dinsdagen tot 20.00 uur geopend. Het experiment voorziet in een grote behoefte. Patienten die overdag werken in bijvoorbeeld Amsterdam, komen graag na vijven.  Aanvankelijk bestond er aarzeling bij de betrokken huisartsen en wilden er slechts vier meedoen. Dat aantal is nu zeven. Ook fysiotherapeuten zijn gaan meedoen.

De professionals hebben ontdekt dat een avond in de week werken prettig is, vanwege de compensatie overdag.  Men heeft nu een ochtend of middag vrij voor zichzelf. De pilot duurt vooralsnog een jaar en wordt nog geevalueerd.

Almeerse huisarts en medisch manager Harrie Nijhuis vertelde dit verhaal tijdens een Masterclass bijeenkomst van Julius Centrum die op dinsdag 17 februari plaatsvond. (Met zijn toestemming doet ondergetekende  hiervan bericht) . Hij vertelde glunderend, dat hij al jaren bezig is om de openingstijden voor de eerstelijn te verruimen naar de avond.  En dat is nu gelukt.  Hij hoopt dat over enige tijd heel Almere ook ’s avonds terecht kan bij de eerstelijn. Tot zover dit bericht.

In de Masterclass Spoedzorg die op 29 juni start wordt aandacht besteed aan avondopenstelling van de eerstelijn als alternatief voor het werk van huisartsenposten. Z ie ook volgend bericht .

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen