Patiënten beoordelen Fertiliteitscentrum Isala als zeer goed

ivfHet Fertiliteitscentrum Isala wordt over het geheel genomen door vrijwel alle patienten als zeer goed beoordeeld. Hiermee doet het Fertiliteitscentrum Isala het wat beter dan de overige klinieken in Nederland. Dit blijkt uit een patienttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos & Jansen. Aan dit onderzoek hebben ook andere klinieken in Nederland deelgenomen, waardoor vergelijkingen onderling mogelijk zijn.

Begeleiding hoogste waardering
Het patienttevredenheidsonderzoek is medio 2008 gehouden onder patienten die een vruchtbaarheidsbehandeling hebben ondergaan in het Fertiliteitscentrum Isala. Ook is hun partners gevraagd naar de tevredenheid over het centrum. Over de sfeer, inrichting, gastvrijheid, toegankelijkheid en parkeergelegenheid zijn patienten zeer tevreden. Het aspect dat door patienten als belangrijkste wordt gevonden, de begeleiding bij de eicelpunctie, krijgt bovendien de hoogste waardering. Patienten zijn ook zeer tevreden over de relaties met de artsen en medewerkers. Zij krijgen hiervoor een rapportcijfer 8. De belangrijkste aspecten voor de partner krijgen ook de hoogste rapportcijfers. Dit zijn aspecten als de behandeling van de patient, het intakegesprek en de wijze van hormoontoediening.

Uitgebreide informatie op website
Aandachtspunten die voortkomen uit het onderzoek zijn de telefonische bereikbaarheid en de behoefte aan meer informatiemateriaal over bijvoorbeeld leefstijl. Inmidddels is de website van het Fertiliteitscentrum Isala voorzien van uitgebreide informatie over behandelmethoden en leefstijlfactoren. Binnenkort breidt het centrum de telefonische bereikbaarheid fors uit. Het centrum onderzoekt nog de mogelijkheid om een speciaal emailadres in te zetten voor tussentijdse vragen van patienten. Meer informatie over het Fertliteitscentrum Isala: www.isala.nl/fertiliteit.

Recente artikelen