Public health organisaties willen een gezonde crisis

Array

crisisDe financiele en economische crisis is een feit en manifesteert zich maatschappijbreed. Overheden nemen allerlei maatregelen om de effecten te verzachten. Van diverse kanten is al aangegeven dat economisch herstel ingezet moet worden, door te investeren in duurzaamheid en het versterken van de kenniseconomie. In dit rijtje hoort ook de volksgezondheid thuis.  Het devies Health=Wealth geldt nu meer dan ooit. 

Deze boodschap brengt de koepel van organisaties met een volksgezondheid, de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF) naar buiten tijdens de zesde Week van de Gezondheid. De week duurt van 6 tot en met 12 april 2009. Het motto is dit jaar Streven naar een Gezonde Crisis.

Alle Nederlanders moeten dan worden geprikkeld om te investeren in zijn/haar eigen gezondheid. Dat kan met slogans als Investeringen in je eigen gezondheid zijn tenminste rendabel en Neem geen hypotheek op uw overgewicht.

De Nederlandse Public Health Federatie roept op tot het organiseren van activiteiten die mensen beweegt in tijden van economische tegenspoed in hun eigen gezondheid te blijven investeren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van en anti-stressdag, een cursus goedkoop en gezond boodschappen doen, een sportieve wandeling of beweeguurtje, een tafel met boeken over gezondheid in de bibliotheek of een artikel in een magazine of nieuwsbrief.   Op de website www.weekvandegezondheid.nl kunt u ideeen opdoen.

auteur: Prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen