75 jaar Reumatologie

0
293

reumaDit jaar viert de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) haar 75-jarige bestaan. De afdeling organiseert in verband hiermee op 7 maart 2009 een patienteninformatiedag over reumabestrijding. Later die maand kunnen bezoekers van het LUMC gedurende enkele weken in een tentoonstelling alles te weten komen over de ontwikkelingen op dit gebied.

Op 7 maart krijgen geïnteresseerden naast een algemeen beeld van reumabestrijding ook informatie over specifieke aandoeningen. Gesproken wordt over nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van reumatoïde artritis en nieuwe inzichten in het optreden van artrose. Ook komen de vernieuwingen in de behandeling van systemische sclerose en SLE aan bod.

Alle reumapatienten zijn van harte welkom op de informatiedag. U hoeft dus niet bij het LUMC in behandeling te zijn. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. De informatiedag begint om 10.30 uur en zal tot 12.30 uur duren. U hoeft zich voor deze dag niet speciaal aan te melden. Ontvangst is in collegezaal 1, op de eerste etage in het LUMC.

De tentoonstelling later die maand leidt u langs een tiental informatiepanelen en een interactief vragenspel. De panelen brengen u op de hoogte van de ontwikkelingen van de verschillende reumatoïde aandoeningen. Ook wordt uw kennis over reuma getest. Onderdelen van de tentoonstelling vindt u op meerdere plaatsen in het LUMC. Bij de informatiebalie in de centrale hal van het LUMC vindt u een overzicht van de locaties van de tentoonstelling. Meer informatie over de data waarop u de tentoonstelling kunt bezoeken, leest u begin maart op deze website.