Ambulancezorg Nederland is verbouwereerd over ligtaxi-plannen KNV

Array

ambulancezorg-nederlandAmbulancezorg Nederland voelt niets voor het voorstel van KNV om ligtaxi’s vaker in te zetten. Volgens de organisatie is de verhoogde inzet van de ligtaxi niet nodig. Verder heeft het KNV-plan geen invloed op de financiering van de ambulancezorg. Van een besparing van miljoenen zal geen sprake zijn, laat voorzitter Ed Worm weten.Ed Worm, voorzitter van Ambulancezorg Nederland, is verbouwereerd over plannen en neemt vandaag nog contact op met het ministerie van Volksgezondheid. “Deze wens van de taxibedrijven zagen we al lange tijd aankomen”, zegt Worm.

De brancheorganisatie van 51 ambulancediensten en meldkamers benadrukt dat er met hulpambulances geen miljoenen worden bespaard. “Onzin, ze snappen de materie niet”, hekelt Worm. “De inzet van een ligtaxi heeft totaal geen effect op de financiering van de ambulancezorg. Op rustige momenten wordt zogenaamd besteld

One thought on "Ambulancezorg Nederland is verbouwereerd over ligtaxi-plannen KNV"

  1. Ik juich dit plan toe. 
    IK vind dat ieder individu zijn eigen lot in handen moeten kunnen nemen. Dat betekent dat je , ook als je te ziek bent om in eigen auto en zittend vervoerd te worden, in staat moet zijn om de hulp in te roepen van een ziekenhuis van eigen keuze.

    Aangezien een ambulance van de regionale ambulancedienst slechts beperkte mogelijkheden heeft (rijdt alleen naar het dischtbijzijnde ziekenhuis), is het prettig als je zelf de ligtaxi kan bestellen om te zorgen dat je bij een Spoed Eisende Hulp gebracht wordt. Dan ben je ook niet afhankelijk van een Huisartsenpost of huisarts, die een verwijzing moet geven voor ambulancevervoer. 

Comments are closed.

Recente artikelen