Extra druk in ziekenhuizen door vliegtuig crash Turkish Airlines

Array

turkish-airlinesEen vliegtuig is woensdagochtend bij Schiphol gecrasht. Het toestel van Turkish Airlines raakte bij de landing van de Polderbaan. Dat maakte een woordvoerster van Schiphol bekend. Het vliegtuig is rond 10:26 uur vanochtend langs de A9 tussen het Rottepolderplein en Schiphol neergestort. Het toestel, een Boeing 737 met vluchtnummer TK 1951, was afkomstig uit Istanbul.  De crash inmiddels door een woordvoerder bevestigd. Al het vliegverkeer op de luchthaven is stilgelegd. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend. Er waren zeven bemanningsleden en 127 passagiers aan boord. Volgens ooggetuigen liepen er passagiers uit het vliegtuig naar buiten, meldt RTL Nieuws. Er zou daarbij geen paniek zijn uitgebroken. Veel gewonden worden momenteel afgevoerd naar de ziekenhuizen in de omgeving. Iets voor elf uur kreeg de ziekenhuizen de melding van de crash en is men overgegaan tot rampenopvang. Operatiekamers en ic-bedden zijn vrijgemaakt voor opvang van slachtoffers en personeelsleden zijn opgeroepen. Daarvoor zijn geplande operaties uit- of afgesteld. Zeker 50 passagiers hebben het vliegtuig ongedeerd en op eigen kracht verlaten.Volgens CNN Turkije zijn er geen doden. Dit is niet bevestigd.  Het is het dertiende ongeluk van een toestel van Turkish Airlines in vijftig jaar. Familieleden van de inzittenden worden opgevangen in de Wildenhorst

Sportcentrum De Wildenhorst

Sloterweg 301

1171 VB Badhoevedorp

Er zijn zeker negen doden gevallen. Veder zijn er 25 zwaargewonden en 60 lichtgewonden. De eerste gewonden zijn in het Medisch Centrum Alkmaar aangekomen. Het personeel aldaar heeft volgens een medewerker te horen gekregen dat twintig tot dertig procent van de 127 passagiers en zeven bemanningsleden de ramp niet heeft overleefd. Veel slachtoffers zouden van Turkse afkomst zijn.

UPDATE 1De traumaheli vliegt volgens het Rampenplan nog altijd af en aan. Ook zijn er ongeveer 80 ambulancediensten ter plekke. De snelweg A9 is afgesloten om de slachtoffers af te kunnen voeren. De gewonden worden tot die tijd opgevangen in schuren in naastgelegen weilanden. Een grote groep mensen uit het gecrashte vliegtuig is inmiddels weg van de ongevalsplek. Zij liepen in een groep twee kilometer over een wandel- en fietspad naar een verderop gelegen boerderij.

Daarna worden ze naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht waaronder naast Alkmaar, het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp, het VU in Amsterdam en het Kennemergasthuis in Haarlem. Maar sommigen zijn inmiddels ook al naar ziekenhuizen in bijvoorbeeld Den Haag vervoerd.

UPDATE 2 Het calamiteitenteam op Schiphol heeft inmiddels een speciaal informatienummer geopend voor burgers met vragen over de crash. Het nummer is 0900-1852. Mensen kunnen daar terecht met vragen over bijvoorbeeld familieleden. Dat liet een woordvoerder van de marechaussee weten. Ook kan met bellen met 0800 1352

Een lijst met inzittenden vindt u hier

UPDATE 3

De ruim vijftig gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de wijde omgeving. In onder meer Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam, Alkmaar, Leiden en Utrecht zijn slachtoffers opgevangen. Meerdere passagiers zijn er slecht aan toe. Hoeveel gewonden nog in levensgevaar verkeren, is nog niet duidelijk. De meeste slachtoffers zijn opgevangen in de twee Amsterdamse traumacentra, het VU medisch Centrum (VUmc) en het Academisch Medisch Centrum (AMC), en het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Gewonden hebben veelal last van botbreuken, hersenschuddingen en open wonden.

Het VUmc liet weten direct na de crash het rampenopvangplan in werking te hebben gesteld. Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp heeft zes gewonden van de vliegtuigcrash opgenomen.

__________________________

An aircraft crashed Wednesday morning at Schiphol. The aircraft of Turkish Airlines was the landing at the Polderbaan. A spokeswoman of Schiphol confirmed the crash. The plane supposted to be landing around 10:26 am this morning and crashed along the A9 between Rottepolderplein and Schiphol. The aircraft, a Boeing 737 with flight number TK 1951, came from Istanbul. All traffic on the airport is shut down. Any victims is still unknown. There were seven crew and 127 passengers on board. According to eyewitnesses, passengers came out of the aircraft by themselves,  RTL Nieuws Confirmed this. There is no panic outbreak. Many injuries are being transported to hospitals in the area. Least 50 passengers left the aircraft  on their own streight. According to CNN Turkey everybody survived, This is still unconfirmed.

It is the thirteenth crash of an aircraft of Turkish Airlines in fifty years.

Family of the passengers will be informed at:

Sportcentrum De Wildenhorst

Sloterweg 301

1171 VB Badhoevedorp

Turkish Airlines aircraft crashes while approaching Amsterdam Airport Schiphol

At 10:31 this morning, while preparing to approach the runway at Amsterdam Airport Schiphol, flight TK 1951 from Istanbul made a crash landing along the A9 motorway near the Rottepolderplein in the village of Haarlemmerliede.

The Boeing 737-800 aircraft, which was carrying 127 passengers and 7 crew members, broke into three sections upon impact.

Relief services are currently attending the aircraft. No information is available at present about the number of passengers who were injured.

Air traffic to and from Amsterdam Airport Schiphol is gradually being resumed.

An information hotline is available for passengers’ family and friends: 0900 – 1852 or 0800 1351

(Press Centre, Municipality of Haarlemmermeer).

___________________________
Bir uçak ÇarÅŸamba sabah Schiphol at düştü. Türk Hava Yolları ve uçak için Polderbaan adresindeki açılış oldu. Schiphol bir sözcüsü, çarpışma doÄŸruladı. Uçak iniÅŸ etrafında 10:26 olarak supposted pm bu sabah ve Rottepolderplein ve Schiphol arasındaki Y9 boyunca düştü. Uçağın, bir Boeing 737 uçuÅŸ numarası TK 1951 ile Ä°stanbul’a geldi. Havaalanında tüm trafik kapatıldığında. Tüm maÄŸdurları hala bilinmemektedir. Ä°ÅŸte Uçakta yedi mürettebat ve 127 yolcu vardı. Eyewitnesses göre, yolcular uçağın kendileri tarafından geldi, RTL Nieuws Onaylandı bu. There is no panik patlak olduÄŸunu. Birçok yaralanan hastanelere alanında nakli yapılmaktadır. En az 50 yolcu kendi streight üzerinde uçak kaldı.

Türk Hava Yolları uçaklarının çöker süre Amsterdam Schiphol yaklaşıyor

Bu sabah 10:31 anda, süre İstanbul Amsterdam Schiphol Havaalanı, uçuş TK 1951 adresindeki pist yaklaşım yapmaya hazırlanıyor Haarlemmerliede köyü olarak Rottepolderplein yakın A9 otoyolu boyunca bir mecburi iniş yaptı.

Olan 127 yolcu ve 7 mürettebat taşıyan edilen Boeing 737-800 uçağı, üç bölüm üzerine etkisi üzerine kırdı.

Yardım hizmetleri şu anda uçak katılıyor. Hiçbir bilgi yolcu olan yaralandı sayısı hakkında şu anda kullanılabilir.

Ve Amsterdam Schiphol gelen Hava trafiÄŸi giderek devam ediliyor.

Bir bilgi hattı yolcu ‘, ailesi ve arkadaÅŸları için mevcuttur: 0900 – 1852

(Basın Merkezi, Haarlemmermeer Belediyesi).

Aile  yolcu of bildirilir:

Sportcentrum De Wildenhorst

Sloterweg 301

1171 VB Badhoevedorp

T: 0900-1852

<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

YOLCU LÄ°STESÄ°NDEN

Kaza yapan Boeing 737-800 tipi uçaktan Türk Hava Yolları (THY) filosunda 52 adet bulunuyor. Yatay uçuş sürati 858 kilo metre olan Boeing 737-800 tipi uçak, 165 yolcu taşıyabiliyor. Azami kalkış ağırlığı 79 bin 15 kilogram, kanat açıklığı 34,315 metre, azami yatay uçuş yüksekliği 41 bin feet, gövde uzunluğu 39,472 metre, azami menzili 4 bin 755 kilometre olan uçak, yerden 12,548 metre yüksekliğe sahip. THY filosunda 52 adet olan bu tip uçakta, 8 adet çıkış kapısı yer alıyor.

Diğer Haberler Önceki Haber Sonraki Haber

Recente artikelen